Unity3D Mobil Kontroller Yönlendirme - 1

Unity 3D oyun motorunda Android için oyun yaparken, ihtiyacımız olan mobil kontrolleri aşağıda yapacağım.

Başlarken
İlk önce Unity 3D yi yüklemeniz gerekiyor. Bundan sonra bir Unity projesi açalım. Projemizin adı "Mobil Kontroller" olsun ve 2D platform seçelim.



Resimleri Ekleme
Oyunumuza karakterimizin sprite ını ve üzerinde yürüyeceği bir zeminin sprite ını yükleyelim. Bunun için karakterin ve zeminin sprite ını "Project" paneline sürükleyip bırakın.

Daha sonra "Project" panelinde Create butonundan "Resimler" adında bir klasör yani folder oluşturalım. Ve spritelarımızı bu klasörün içine atalım. Bir sonraki işlemimiz ise karakter ve zemin spritelarımızın Inspector - yandaki panel - den Texture Type - kaplama tipi - ni Sprite(2D and UI) yapalım.

Karakter ve zemin spritelarımızı sahnemize sürükleyelim. Daha sonra karakterimizi seçip inspector panelinden onun boyutunu düşürelim. Bunun için karakterimiz seçili iken inspector panelinde Scale X i 0.3 ve Y yi de 0.3 yapalım. 



Fizik Elemanları
Karakterimize ve zeminimize varlık kazandırmak için onlara Pyshics bileşenlerini ekleyeceğiz. Bunun için karakterimiz seçili iken Inspector panelinden "Add Component" butonuna tıklayarak bileşeni ekleyeceğiz. Karakterimizin şekli düzgün olmadığından, butona tıkladığımızda açılan arama kutusuna "Polygon Collider 2D" yazarak veya Physics 2D sekmesine tıkladıktan sonra Polygon Collider 2D nin üstüne basarak bileşeni karakterimize ekliyoruz.
Zemin ise kutu şeklinde ve düzgün olduğundan ötürü, zemin seçili iken Inspector panelinden yine "Add Component" butonuna tıklıyoruz. Arama kutusuna Box Collider 2D yazarak veya Physics 2D sekmesindeki Box Collider 2D yi seçerek bileşenimizi ekliyoruz. Fakat resmimize Collider ı ekleyince bir hata oluyor. Bunu çözmek için zemin objemiz seçili iken Box Collider 2D bileşininde olan Edit Collider butonuna tıklayarak, Scene panelinden Colliderı düzeltin.

Kontroller
Ve geldik oyun yapmanın en zevkli kısımlarından birisine; kod yazmak. Derse 2. sayfadan devam edilecek.
Unity3D Mobil Kontroller Yönlendirme - 2

Yorum Gönder

0 Yorumlar